Continu investeren

Verbeteren van infrastructuur en dekkingsgraad in Europa

Om afval beter te benutten, investeert Indaver al jaren in nieuwe installaties. Deze geavanceerde installaties beschikken over de nieuwste bewezen (BAT) technologieën om het beste uit afval te halen. Zo wordt met name veel energie gegenereerd; ook komen materialen vrij die geschikt zijn voor (her)gebruik. Verder hebben we geïnvesteerd in installaties voor de veilige en verantwoorde verwerking van (gevaarlijk) industrieel afval. Soms investeren wij ook in (gedeelde) installaties bij onze grotere klanten. 

Afvalenergiecentrale Meath, Ierland

In 2011 heeft Indaver als eerste in Ierland een moderne afvalenergiecentrale (in Meath) in gebruik genomen. Innovatieve technologie zet huishoudelijk afval om in energie. Jaarlijks verbrandt de centrale 200.000 ton afval en voorziet daarmee 20.000 huishoudens in hun elektriciteitbehoefte.

Medipower Antwerpen, België

Sinds 2012 verwerkt Indaver in de geavanceerde MediPower installatie (Antwerpen) op jaarbasis 20.000 ton risicohoudend medisch afval. Daar komt jaarlijks 10.000 ton ander vergelijkbaar, delicaat afval bij. Naast de veilige verwerking van ziekenhuisafval, levert deze nieuwe installatie ook 2,5 MW elektriciteit per jaar.

GFT-vergistingsinstallatie Alphen, Nederland

Onze nieuwste (2014) aanwinst is Bio Power Alphen, de multifunctionele, hoogwaardige vergistingsinstallatie voor GFT-afval. Jaarlijks composteren en vergisten wij in Alphen aan den Rijn 75.000 ton organisch afval. Dat levert behalve compost en biomassa ook groen aardgas en vloeibare CO2 (voor glastuinbouw) op. Zo sluiten we opnieuw een stukje van de materiaalkringloop.

Share this page