Gevaarlijk en ongevaarlijk afval

Als Full Service Provider biedt Indaver totaaloplossingen voor zowel gevaarlijke als ongevaarlijke afvalstromen. Cruciaal in onze aanpak is onze “waste mapping”; het in kaart brengen van de afvalstromen. We analyseren en classificeren de afvalstromen. We besteden bijzondere aandacht aan het beoordelen van de gevaarlijke kenmerken van het afval. Dan passen we procedures voor gevaarlijk of ongevaarlijk afval toe, die zijn gebaseerd op de Europese en nationale regelgeving en op onze 25 jaar ervaring ter zake. 

Waste Mapping voor de juiste verwerkingsmethode en maximale terugwinning

Dankzij onze grondige kennis van afvalkenmerken én verwerkingstechnologie vinden wij voor elke soort afval de gepaste verwerkingsmethode. 

Voor ongevaarlijke materialen passen we de best beschikbare technologie (Best Available Technology - BAT) toe. In onze eigen installaties voor ongevaarlijk afval ligt de focus op steeds verdere verbetering van de kwaliteit van het eindproduct. Dit wordt met name door betere sortering bereikt. 

Voor gevaarlijke materialen is recycling en maximale terugwinning een veel grotere uitdaging. We moeten hier immers niet alleen rekening houden met de economische waarde die uit gevaarlijk afval kan worden teruggewonnen, maar ook en vooral met aspecten op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu.

Indien het niet anders kan, verzorgen wij ook deveilige en zekere berging van afval, waaraan eventueel  een fysicochemische verwerking of solidificatie aan te pas komt.

De beste oplossingen

Indaver’s speciale afvalverwerkingsteam selecteert voor elke soort gevaarlijk of ongevaarlijk afval de beste verwerkingsmogelijkheid. Het team beheert niet alleen afval voor onze eigen installaties maar staat ook in contact met een ruim netwerk van - gecertificeerde - outlets. Dankzij een langdurige relatie met de meeste van hen geniet Indaver hun vertrouwen en respect. Zo weet u dat u niet alleen de beste prijs maar ook de beste voorwaarden krijgt. 

Indaver vindt op elk moment de juiste oplossing en beschikbare capaciteit voor alle soorten afval. Indaver kan klanten dus ook tijdens onderhoudswerkzaamheden en stilstanden continuïteit garanderen. 

Op basis van de mogelijkheden, gaat het afvalverwerkingsteam voor u op zoek naar het dichtstbijzijnde verwerkingscentrum en de beste verwerkingsprijzen in heel Europa. Ze houden er rekening mee dat er mogelijk speciale vergunningen nodig zijn of dat aan administratieve voorwaarden moet worden voldaan. Ze zoeken naar slimme combinaties in uw volledige afvalportfolio en zorgen zo voor de beste oplossing op elk moment. 

Share this page