Persbericht: Minderheidsaandeelhouders verkopen hun aandelen in Indaver

Op 19 juni 2015 nam Katoen Natie het belang van 74.9% van het Nederlandse Delta in Indaver over. De overige aandelen in Indaver zijn in handen van de Vlaamse Milieuholding NV en een groep industriële aandeelhouders, met name Janssen Pharmaceutica NV, BASF Antwerpen NV, Tessenderlo Chemie NV, Bayer Global Investments BV, Solvay NV en Borealis Polymers NV. De minderheidsaandeelhouders hebben besloten om hun volgrecht uit te oefenen en hun aandelen te verkopen aan Katoen Natie. Op die manier wordt Katoen Natie eigenaar van alle aandelen van Indaver, dat in handen komt van een private Vlaamse aandeelhouder.

 

De rol van de minderheidsaandeelhouders was belangrijk in de beginfase van Indaver, als kapitaalverstrekker en als begeleider op het vlak van technologie en het aansturen van een passende bedrijfscultuur. Vandaag is Indaver een toonaangevend bedrijf op wereldvlak voor de verwerking van gevaarlijk afval en op Europees vlak voor de verwerking van huishoudelijk afval.

 

Indaver heeft bewezen zelfstandig haar eigen koers te kunnen uitzetten en haar doelstellingen te kunnen realiseren. De minderheidsaandeelhouders hebben er bovendien alle vertrouwen in dat Katoen Natie alle troeven in handen heeft om de toekomst en het succes van Indaver te blijven garanderen.

Share this page