Persbericht Fost Plus: Personeel van Indaver en Vanheede beloond voor best gesorteerde PMD in België

Op 9 november trakteert Fost Plus de medewerkers van twee Belgische PMD-sorteercentra op een lekkere portie frietjes. Ze worden beloond voor de consistente en hoge kwaliteit van de materialen die ze afleveren.

De PMD-sorteercentra en hun sorteerders spelen een belangrijke rol in de recyclageketen. Hoe zuiverder de materialen uitgesorteerd worden, hoe efficiënter het recyclageproces en hoe hoger de kwaliteit van de gerecycleerde eindproducten. Fost Plus volgt de kwaliteit van de zeven Belgische sorteercentra dan ook op de voet. 

Twee sorteercentra onderscheidden zich het afgelopen jaar door een uitzonderlijke hoge en consistente kwaliteit van de uitgesorteerde materialen die ze afleveren: het sorteercentrum van Indaver in Willebroek en dat van Vanheede in Roeselare. De meerderheid van de balen zijn conform de contractuele specificaties en krijgen daardoor een groene score.   

Indaver trekt voluit de kaart van duurzaam afvalbeheer. Willen we aan de volgende generaties een planeet achterlaten waar het goed leven is, moeten we zorgvuldiger omgaan met onze grondstoffen. Indaver doet dit door maximaal in te zetten op een duurzame terugwinning van materialen en energie. Haar medewerkers zetten deze missie dagelijks om in de praktijk. 

Om de medewerkers van de sorteercentra te bedanken voor hun dagelijkse inzet, trakteerde Fost Plus hen op 9 november 2018 op een lekkere portie friet. Doe zo voort!


Over Fost Plus

De vzw Fost Plus staat in voor de promotie, de coördinatie en de financiering van de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België. Dankzij een efficiënte inzameling van glas, papier-karton en PMD recycleren we jaarlijks zo’n 700.000 ton verpakkingen, of 89,1% van de huishoudelijke verpakkingen die onze leden op de markt brengen. 

Het verpakkingsbeheer is resoluut geëvolueerd naar een duurzaam materialenbeheer. We werken daarvoor nauw samen met alle betrokken partijen: gemeenten, intercommunales, ophaalbedrijven, sorteercentra, recyclagebedrijven en de burgers. Onze activiteiten worden gefinancierd door de bedrijven die verpakte producten op de Belgische markt brengen. www.fostplus.be 
 

Perscontacten:
Fatima Boudjaoui, Woordvoerster Fost Plus 
0471 77 30 96 - fatima.boudjaoui(at)fostplus(dot)be

Eric Goddaert, Directeur Recyclage Indaver België
03 860 73 09 - eric.goddaert(at)indaver(dot)be 

Share this page