Toegevoegde waarde creëren met duurzaam afvalbeheer

Indaver wil toegevoegde waarde creëren, met oplossingen waar haar klanten behoefte aan hebben en die de samenleving van haar verwacht. Ook in 2015 slaagde ze daar in, door resultaten te halen met een betaalbaar en duurzaam afvalbeheer.

Schaalgrootte 

Industriële klanten moeten competitief blijven in een steeds internationalere markt. Ze moeten dus de kosten beheersen. Indaver helpt ze met een betaalbaar en duurzaam afvalbeheer. We zijn een Europees bedrijf, actief in verschillende landen, en hebben door die schaalgrootte steeds de beste oplossing tegen de beste prijs voor het afval van onze klanten.

Vergunning voor Ierland

We breiden onze dienstverlening in de landen waar we actief zijn nog uit. Zo diende Indaver in Ierland een aanvraag in voor de bouw van een nieuwe waste-to-energy-installatie op het eiland, de tweede na die van Meath. De nieuwe installatie in Cork moet jaarlijks tot 240 000 ton huishoudelijk, bedrijfs-, industrieel niet gevaarlijk en specifiek gevaarlijk afval verwerken. Ze zal energie en waardevolle materialen uit het afval winnen.

Versterking slibontwatering

Indaver wil verder groeien om haar dienstverlening aan haar klanten te verruimen en te verbeteren. We doen alleen overnames van bedrijven die aansluiten bij onze sterktes en die passen in onze strategie. Zo versterkte Indaver haar poot voor slibontwatering, Indaver Impex, in 2015 met de overname van de slibontwateringactiviteiten van Befra Belgium. Hiermee verstevigt Indaver Impex haar rol als marktleider slibontwatering in de Benelux. Indaver Impex nam in het VK de mobiele slibontwateringsvloot van Alfa Laval over en versterkt zo haar positie over het Kanaal.

Duurzame samenwerking

Indaver reikt oplossingen aan voor de circulaire economie door nieuwe dienstverleningsconcepten en technologieën te ontwikkelen om nog meer hernieuwbare energie of grondstoffen uit afval te halen. Indaver hecht daarbij veel belang aan een duurzame langetermijnsamenwerking met haar industriële klanten. Dat is het geval voor Tata Steel in IJmuiden, waar Indaver ARP met haar installatie jaarlijks 150 000 ton afvalbeitszuur omzet in zuiver zoutzuur en ijzeroxide, een grondstof voor smeltovens en de pigmentindustrie. In 2015 hebben Indaver en Tata Steel hun samenwerking verlengd. Bovendien heeft Indaver de ARP-installatie grondig gereviseerd en zo toekomstbestendig gemaakt.

Duurzaamheidsverslag

Het Duurzaamheidsverslag 2015 is te raadplegen op de corporate website van Indaver, in PDF-vorm. De PDF is interactief: lezers kunnen door te klikken navigeren in het document, of de weg vinden naar externe links of naar de regionale websites van Indaver.

Share this page