Indaver geeft les(je) in ondernemen aan jonge hoogvliegers

Jonge Vlamingen moeten leren ondernemen, en van wie leren ze dat beter dan van ondernemers zelf? Indaver neemt daarom deel aan ‘Ondernemers voor de Klas’. Dit VLAJO-project geeft haar de kans om haar kennis over (duurzaam) ondernemen te delen met de volgende generatie hoogvliegers.

Wat is Ondernemers voor de Klas?

VLAJO (Vlaamse Jonge Ondernemingen) wil de ondernemingszin van jongeren stimuleren en ondernemerschap in de kijker zetten. Het organiseert daarvoor praktijkgerichte onderwijsprojecten. Een daarvan is ‘Ondernemers voor de Klas’. Tussen januari en maart geven 350 ondernemers en bedrijfsleiders 660 gastcolleges in Vlaamse secundaire scholen, hogescholen en universiteiten.

Waarom staan ondernemers voor de klas?

Zesdejaars in het middelbaar en hogeschool- en universiteitsstudenten zijn volop bezig hun studie- of beroepskeuze te maken. Ze zitten boordevol vragen. Wat verwachten bedrijven, welke vaardigheden heb je nodig om succesvol mee te draaien in een onderneming, wat is ondernemerschap eigenlijk en kan ik dat zelf? Deze en vele anderen vragen kunnen ze stellen aan ondernemers zelf.

Waarom neemt Indaver deel?

Ook Essenscia, de federatie van de chemie en de life sciences, neemt deel aan Ondernemers voor de Klas en Indaver, dat in eigen rangen vele ‘ondernemers’ telt, kon niet ontbreken op de afspraak. Rob Kruitwagen, regiomanager Indaver België, staat op 19 januari voor de zesde wiskunde-wetenschappen en wiskunde-talen van het Heilig Hartcollege in Tervuren en op 31 januari voor de zesde wetenschappen van het Sint-Claracollege in Arendonk. Alain Konings, directeur Sales Industrial Waste Services voor Indaver België is op 9 februari te gast op het koninklijk Atheneum 2 Ring te Leuven bij de leerlingen van 6 ASO. 

Ondernemen bij Indaver: hoe?

Een ondernemer is niet alleen een bedrijfsleider, ook in bedrijven zelf kunnen managers en zelfs gewone medewerkers ondernemend zijn. Een ondernemer bij Indaver is iemand die kansen ziet, en die benut, die resultaatgericht werkt, problemen creatief oplost en verantwoordelijkheid neemt. Zo creëert hij of zij waarde voor de klanten en de samenleving, en zorgt voor innovatie. Indaver moet innoveren om gelijke tred te houden met de snel veranderende, complexe markt van afvalbeheer.

 

In de lessen beantwoordt Rob Kruitwagen niet alleen de vragen van leerlingen, hij brengt ook zijn persoonlijke verhaal. De ondernemende vaardigheden, die hij in z’n circa 30 jaar lange loopbaan bij Indaver ontwikkeld heeft, en die Indaver cultiveert bij al haar medewerkers, deelt hij zo met het jonge publiek. Indaver heeft een unieke samenwerkingscultuur die mensen de vrijheid geeft om initiatief te nemen. Via Ondernemers voor de Klas geeft Indaver een inkijk in het bedrijf en deelt ze de kennis die jongeren nodig hebben om zelf met succes ondernemend aan de slag te gaan in een bedrijf.

Studenten die nadien belangstelling hebben in een ondernemende carrière bij Indaver kunnen een kijkje nemen op onze website 'Werken bij Indaver'.

Share this page