Lore, over haar eerste job als Waste Treatment Officer bij Indaver

Mijn naam is Lore, ik ben 24 jaar en Waste Treatment Officer voor de regio Nederland bij Indaver. Dat ik na een kunstopleiding bij een afvalverwerkingsbedrijf terecht zou komen, had ik vroeger nooit durven denken, want de link tussen kunst en afvalbeheer is moeilijk te vinden. Maar eens ik het bedrijf echt leerde kennen, was ik enorm verrast. Indaver is een mooie, vooruitstrevende onderneming waar een open sfeer heerst en waar elke werknemer vanaf het eerste moment begeleid wordt om het beste uit zichzelf te halen. 

Dat Indaver een hart voor zijn medewerkers heeft, was voor mij meteen duidelijk. Voor ik echt aan het werk zou gaan, kreeg ik een uitgebreide opleiding om de organisatie te ontdekken. Ik heb alle sites bezocht, kennisgemaakt met de verschillende afdelingen en geleerd hoe de hele flow van afvalverwerking in elkaar zit. Dat hielp mij echt om na een maand vol vertrouwen aan de slag te gaan, en het prikkelde mij om nog meer over afvalbeheer te leren. Omdat ik aan het begin van mijn loopbaan stond, vond ik het heel fijn om zo goed ondersteund te worden.

Indaver heeft heel wat klanten in de chemische en farmaceutische sector, waarvan we het afval op onze eigen sites of met externe installaties op een duurzame manier verwerken. Het gaat dan niet alleen over doordeweeks restafval, maar ook over gevaarlijke afvalstoffen die een zeer specifieke behandeling nodig hebben. Met het Waste Treatment-team zoeken we voor elke afvalstof de juiste verwerkingsoplossing, zowel op technisch en milieutechnisch niveau als op commercieel niveau. Op die manier slaan we de brug tussen sales en de verwerkers van het afval (zowel intern als extern). Ik verzorg hierbij de administratieve ondersteuning en de communicatie tussen het labo, de Outletmanager en het salesdepartement. Daarnaast zijn er altijd overkoepelende projecten waar ik aan meewerk. Momenteel zijn we bijvoorbeeld ons SAP-systeem aan het vereenvoudigen om onze interne processen te verbeteren en efficiënter te maken.

Dat is meteen een goed voorbeeld van hoe Indaver altijd vooruitkijkt. Het bedrijf wil constant innoveren om de afvalverwerkingsindustrie nog duurzamer te maken. Maar we innoveren ook op andere vlakken. Je zit hier nooit vast aan routinewerk, want dan blijf je stilstaan. Iedereen krijgt bij ons de kans om te groeien, door opleidingen te volgen of door van functie te veranderen binnen de onderneming. Iedereen krijgt ook inspraak in de organisatie. Binnen de eigen afdeling, maar ook daarbuiten. En dan maakt het niet uit of je een starter bent of dertig jaar ervaring hebt: elke stem wordt gerespecteerd.

Ik ben een van de weinige millennials op de site waar ik werk, maar er heerst een grote samenhorigheid, waardoor leeftijdsverschillen er niet toe doen. Dat er momenteel minder jonge werknemers voor Indaver werken, heeft volgens mij vooral te maken met het feit dat de afvalverwerkingsindustrie niet sexy genoeg klinkt. Maar eigenlijk is deze branche net wél interessant: innovatie en aandacht voor de natuur gaan hier hand in hand. En je start hier meteen met mooie werkcondities: een aantrekkelijk loon, mooie uren en een werkgever die je alle vertrouwen geeft om te groeien.

Je toekomst begint bij Indaver. Bekijk onze vacatures.

Share this page