Eline, over haar eerste job als Projectingenieur bij Indaver

Ik ben Eline, 26 jaar oud en afgestudeerd als Bio-ingenieur in de milieutechnologie. Ik wilde heel graag een job waarbij ik die twee – milieu en technologie – kon combineren. Toen ik zag dat Indaver een Projectingenieur zocht, was ik dan ook meteen enthousiast. Ik werk hier nog geen jaar, en toch krijg ik, als ‘jonkie’ alle vertrouwen om bij te leren, initiatief te tonen en ideeën op tafel te gooien.

Ik werk als Projectingenieur binnen het departement Engineering. Andere afdelingen komen bij ons langs met moeilijke cases waarvoor ze complexe of vernieuwende afvalverwerkingstechnieken zoeken. Onze job vraagt dus heel wat creativiteit: we brainstormen, doen diepgaande research, en onderzoeken innovatieve technologieën om daarna een project op poten te zetten. Dat maakt mijn job zowel uitdagend als interessant. En ik leer constant bij, want ik ben omringd door ervaren mensen en maak kennis met de nieuwste technologieën. Momenteel werk ik mee aan een project waarbij we een nieuwe installatie aan een van onze sites toevoegen. Het project is zo groot dat we zelfs een hele nieuwe hal moeten laten bouwen.

Dat ik ondanks mijn beperkte werkervaring aan zo’n groot project mag meewerken, toont hoeveel vertrouwen Indaver in mij heeft. Wanneer ik een voorstel heb voor een bepaald project, wordt er altijd naar mij geluisterd. Ik ben dan wel een van de jongsten in het team, maar daar merk ik helemaal niets van. Natuurlijk krijg ik hulp van meer ervaren collega’s als ik dat nodig heb, en daar ben ik hen heel dankbaar voor, maar ik word nooit behandeld als de ‘nieuweling’. Er bestaat geen generatiekloof binnen Indaver. Iedereen is er gewoon altijd voor iedereen, zeker binnen mijn team. We moeten allemaal creatief uit de hoek komen om projecten te laten slagen, dus komen we ook allemaal met dezelfde mindset naar het werk. 

Indaver kijkt verder dan je werkervaring: er wordt gekeken naar je capaciteiten en je potentieel om te groeien. Er bestaan bovendien genoeg doorgroeimogelijkheden en kansen om van functie te veranderen. Mijn leidinggevende heeft dat ook aangegeven: als ik me beter zou voelen bij een andere job binnen het bedrijf moet ik dat gewoon laten weten en dan bekijken we samen de mogelijkheden. Ik had vanaf mijn eerste sollicitatiegesprek het gevoel dat er naar mij geluisterd werd. Dat heeft mij ook overtuigd om voor Indaver te beginnen werken. Het mooie loon is leuk meegenomen, maar het is vooral de betrokkenheid van het bedrijf die mij over de streep trok. 

Je toekomst begint bij Indaver. Bekijk onze vacatures.

Share this page