Erwin, hoofdingenieur en coach van starters bij Indaver

Bij Indaver investeren we voortdurend in de toekomst, met het oog op duurzaamheid en innovatie. Die toekomst? Dat zijn de jongeren van vandaag. We geloven dan ook heel erg in de kracht van starters. Daarom bieden we hen de ideale omgeving om hun eerste stappen in het werkveld te zetten en ondersteunen we hen om een mooie carrière binnen ons bedrijf op te bouwen.

“Als vooruitstrevende organisatie heeft Indaver nood aan jongeren. Niet alleen omdat zij later de taken van de ervaren medewerkers zullen overnemen, maar ook omdat ze een frisse kijk op de dingen hebben”, meent hoofdingenieur Erwin Van den Brande, die Eline, een jonge starter uit zijn team, onder zijn hoede heeft genomen. “Ik ben niet alleen haar leidinggevende, ik ondersteun haar ook om de kneepjes van het vak te leren kennen, en om op eigen benen te staan.”

Eline: “Ik werk hier nog geen jaar, en toch krijg ik, als ‘jonkie’ alle vertrouwen om bij te leren, initiatief te tonen en ideeën op tafel te gooien.”

Lees hier haar verhaal.

Indaver geeft starters wat ze nodig hebben

Niet alleen voor Indaver, maar ook voor startende millennials biedt die samenwerking voordelen: “Het bedrijf sluit perfect aan bij de noden van jongeren. We weten dat zij zelfstandig, assertief, betrokken, en erg gesteld op hun vrije tijd zijn. Indaver voldoet volledig aan die eisen: iedereen luistert naar iedereen, uurroosters zijn flexibel , een mooi aantal vakantiedagen, en iedereen krijgt bovendien alle kansen om te groeien. Dat allemaal in een internationale context.”

Ramses: “Indaver is als een grote familie. Iedereen is open en behulpzaam, en er wordt altijd naar je mening geluisterd.”

Lees hier zijn verhaal.

Lore: “Iedereen krijgt inspraak in de organisatie. Binnen de eigen afdeling, maar ook daarbuiten. En dan maakt het niet uit of je een starter bent of dertig jaar ervaring hebt: elke stem wordt gerespecteerd.”

 Lees hier haar verhaal.

 

Groeien doen we samen

“Die groei, daar werken we met de hele organisatie aan”, voegt Erwin daaraan toe. “We zoeken niet alleen naar vernieuwende technieken om het milieu nog beter van dienst te zijn – wat voor millennials trouwens ook een belangrijke reden is om voor Indaver te willen werken – maar we stimuleren ook iedereen om het beste uit zichzelf te halen. En dat blijft niet onbeloond.” 

Wouter: “Dat ik kan meewerken aan een groenere en duurzamere economie, motiveert mij elke dag.”

Lees hier zijn verhaal.

 

“Voor starters bestaan er niet alleen doorgroeimogelijkheden en kansen om intern een nieuwe functie te zoeken, we hebben ook initiatieven uitgewerkt om hen uitgebreid op te leiden. Zo is er bijvoorbeeld de Process Academy, waarbij jonge ingenieurs deelnemen aan opleidingsdagen en elkaar beter leren kennen.”

 Carl: “Als millennial ben ik hier gestart met een nieuwe kijk op de dingen, terwijl ik van ervaren collega’s enorm veel bijleer.”

 Lees hier zijn verhaal.

De juiste begeleiding

Een aangename werkomgeving is één ding, de juiste ondersteuning is minstens even belangrijk. Zo krijg je als starter meteen een peter of meter toegewezen – dat kan een collega of leidinggevende zijn – die je helpt bij het verkennen van het bedrijf, het kennismaken met collega’s en de praktische kant van de zaak. 

Bovendien word je tijdens je werk uitgebreid gecoacht door je leidinggevende. Begeleiden, dat betekent voor Erwin ook loslaten: “In een bedrijf waarin iedereen zijn mening mag geven, is zelfstandigheid belangrijk. Daarom heb ik Eline vanaf het begin veel verantwoordelijkheid gegeven, zonder voortdurend haar handje vast te houden. Dat klinkt eng, maar dat is het niet. Ik geef haar als starter de ruimte om fouten te maken, maar blijf steeds achter haar staan, in de schaduw, om haar op te vangen wanneer ze ergens tegenaan loopt. Zo gaat het er binnen heel de hele organisatie aan toe: je staat nooit ergens alleen voor.” 

Share this page