David Klink, Operator

Ik ben David Klink en ik werk bijna 10 jaar als Operator bij Indaver. Samen met drie collega’s ben ik verantwoordelijk voor enkele installaties op het terrein in Doel. Het is een afwisselende job waarin ik verschillende taken uitvoer. Van werken met de kraan tot alles monitoren vanuit de controlekamer, elke shift is anders. We werken in een ploegensysteem dat veel flexibiliteit en variatie biedt. Daar hou ik van.

Wij mensen produceren heel wat afval. Daar moeten we absoluut wat aan doen. We kunnen het niet gewoon op een hoopje gooien. Daarom maken we van dat afval energie. Dankzij de inzet van onze teams en de juiste processen, voorziet Indaver heel wat gezinnen van stroom. Dat voelt goed. Wij dragen alvast ons steentje bij voor een beter milieu.

Indaver gaat niet alleen duurzaam om met afval, ook met medewerkers. Ieders inbreng telt. Er wordt naar ons geluisterd als we ideeën of vernieuwingen suggereren. En veiligheid komt op de eerste plaats. Jaarlijks krijgen we opleidingen zodat we onze veiligheid kunnen garanderen. Zowel op korte als lange termijn houden ze rekening met ons.

Er zijn verschillende doorgroeimogelijkheden en er wordt heel wat begeleiding voorzien. Zo stippelen we onze carrière uit naargelang onze thuissituatie, gezondheid en interesses. Al na één jaar kreeg ik de kans om mijn takenpakket uit te breiden. Tijdens sommige shifts ben ik teamleader. Daarnaast ben ik ook vertrouwenspersoon. Ik maak graag een praatje met mijn collega’s, wil naar hen luisteren en hen adviseren. Ik kreeg van Indaver de kans om me hierin verder te bekwamen. Eén van de beste opleidingen die ik bij Indaver heb gevolgd.

Ook het shiftsysteem biedt veel voordelen. Het zorgt niet alleen voor de nodige afwisseling, maar laat ook toe om je privé goed te organiseren. In mijn geval absoluut nodig, met twee kinderen. Daarbij hou ik uiteraard rekening met mijn collega’s en zij met mij. We zijn een hecht team met de juiste mentaliteit en vertrouwen elkaar. Ik hoop dat onze toekomstige collega ook een teamplayer is. Iemand die wil leren, flexibel is en samen met ons naar oplossingen zoekt. Met goede technische skills en een grote passie bouwen we samen aan onze toekomst en die van Indaver.

David Klink evolueerde naar een rol van Teamleader bij Indaver. 

Ik ben altijd te vinden voor een goed gesprek. Ik ben blij dat ik vandaag de vertrouwenspersoon ben voor mijn colllega's. Samen bouwen we aan een betere toekomst.

David Klink, Operator

Share this page