Stephan de Bruijn, Business Support Manager

Mijn naam is Stephan De Bruijn en ik werk ondertussen 7,5 jaar bij Indaver. Ik heb telecommunicatie gestudeerd, maar ik merkte heel snel dat IT mijn passie was. Zo ben ik in het vak gerold. Eerst was ik enkele jaren verantwoordelijk voor SAP-ontwikkelingen binnen de IT-afdeling. Momenteel werk ik zo’n 5 jaar als Business Support Manager binnen de afdeling Information Technology en Business Information Support (IT & BIS). Ik ben er verantwoordelijk voor het beheer van masterdata en voor de automatisering van businessprocessen rond onder andere aankoop, onderhoud en HR. Ik begeleid de business support administrators, de analisten en de ingehuurde programmeurs en consultants.

Een werkdag ziet er telkens anders uit, omdat er constant nieuwe projecten worden opgestart en innovatie bij ons niet stilstaat. Ik heb vaak vergaderingen om vernieuwingen te bespreken en nieuwe ideeën voor te stellen. Daarnaast ondersteun ik de mensen van mijn afdeling en coördineer ik verschillende projecten. Wat mijn job zo leuk maakt, is het feit dat ik veel inspraak krijg om nieuwe technologieën te ontwikkelen en toe te passen. Binnen onze afdeling heerst er een open en ontspannen sfeer waar de grenzen tussen functies vervagen. Op die manier krijgt iedereen de kans om bij te leren en om zijn talenten ten volle te benutten. 

Voor een job bij Indaver kiezen, was een van de beste beslissingen die ik ooit genomen heb. Het bedrijf leeft, bloeit en groeit, en is vernieuwend in heel wat aspecten. Geen enkele innovatieve uitdaging wordt uit de weg gegaan. Niet enkel op het vlak van technologie, maar ook op het gebied van ecologie. Ons bedrijf zet zich in om de impact van de mens op de aarde te beperken, en ook wij als werknemer worden aangespoord om ons steentje bij te dragen. Zo werken we allemaal samen om de wereld een beetje te verbeteren. 

Bij Indaver staan de medewerkers centraal. Er wordt naar ons geluisterd wanneer we initiatief tonen of wanneer we onze wensen uiten, we kunnen gemakkelijk een nieuwe weg inslaan binnen de onderneming, en we krijgen alle kansen om bij te leren. We worden betrokken bij het wel en wee van de organisatie en er worden veel activiteiten georganiseerd om de sfeer en samenhorigheid tussen collega’s op een hoog niveau te houden. Op die manier kunnen we ons niet enkel op professioneel vlak, maar ook op persoonlijk vlak ontplooien om zo te blijven groeien. Samen met het bedrijf.

“Er heerst een open en ontspannen sfeer waardoor grenzen tussen functies vervagen.

Stephan de Bruijn, Business Support Manager

Share this page