Bert Claessens, Assistent Ploegleider

Ik ben Bert Claessens en ik werk al 17 jaar bij Indaver op de afdeling Thermische Behandeling op de site in Antwerpen. Ik ben er begonnen als operator en intussen ben ik doorgegroeid tot Assistent-Ploegleider van een team van 6 operatoren en 3 vorkheftruckchauffeurs. Ons team zorgt voor een verantwoorde verbranding van de vaste en vloeibare afvalstromen die hier binnenkomen. Het garanderen van een optimale veiligheid, capaciteit en efficiëntie is een hele klus. Er komt heel wat bij kijken. 

Bij de verbranding komt energie vrij onder de vorm van stoom. Die gebruiken we om via onze turbine elektriciteit te produceren, maar ook om onze gebouwen te verwarmen. De rookgassen worden bovendien optimaal gezuiverd. Het is leuk om te weten dat het hele proces duurzaam wordt aangepakt.

Ik ben hier begonnen toen ik 20 jaar was. Het studeren lukte niet zo goed, en daarom stelden mijn ouders voor om eerst een jaar te werken. Je weet wel, om eens te voelen wat werken is. (lacht) Maar ik ben hier nooit meer vertrokken. Behalve dan na 8 jaar, om een wereldreis van anderhalf jaar te maken. Aan de andere kant van de wereld kwam het besef dat ik eigenlijk wel heel graag bij Indaver werk. Dat heeft een groot stuk met de mensen zelf te maken. De sfeer is echt goed. Mijn credo is: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. En geloof me: hier wordt elke dag gelachen. 

Uiteraard moet er ook gewerkt worden. Maar we krijgen de vrijheid om ons werk zelf in te delen. We werken in een systeem van shiften: de ene dag een vroege shift, de volgende dag een nachtshift, en daarna twee dagen verlof. Dat ritme moet je wel gewoon worden, maar het heeft ook heel wat voordelen. Zo kan ik vaak mijn 3 kinderen van school halen. Bovendien is de interessante shiftenpremie ook geen onbelangrijk voordeel. 

Wie hier begint, raad ik aan om de oren en ogen te openen, en nieuwsgierig te zijn. Je krijgt voldoende ruimte om je in te werken en om je collega’s te leren kennen. Wees enthousiast, weet waarmee je bezig bent en bewijs jezelf. Want je krijgt hier genoeg kansen om een mooie carrière uit te bouwen. Daarvan ben ik het levende bewijs. 

Ik werk heel graag bij Indaver. Dat heeft een groot stuk met de mensen zelf te maken. De sfeer is echt goed. Mijn credo is: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. En geloof me: hier wordt elke dag gelachen.

Bert Claessens, Assistent Ploegleider

Share this page