Langer gezond en met volle goesting aan de slag

Een bedrijf met betrokken en gemotiveerde medewerkers heeft tevreden klanten en goede resultaten. Indaver wil daarom ook jou als werknemer gezond en met volle goesting aan de slag houden. Met ons HR-beleid maken we werk van de duurzame inzetbaarheid, mobiliteit en ontplooiing van alle medewerkers, op de korte en op de lange termijn.

Sporen doorheen je loopbaan: de routekaart

Werk je bij Indaver, dan kun je op elk moment je loopbaan afstemmen op de fases in je leven, op en naast de werkvloer. Zo kan je steeds het beste van jezelf geven. Indaver helpt jou doorheen je loopbaan te sporen en een route op maat uit te stippelen langs vier grote lijnen: Gezond, Competent, Goesting en In Balans. Een ‘metrokaart’ helpt je de lijnen en haltes te vinden die je nodig hebt, want je behoeften en ambities veranderen doorheen je loopbaan. Werken bij Indaver, dat is onderweg zijn.

Vier keer onderweg met Indaver

  1. De lijn ‘gezond’: een medewerker die goed in zijn vel en fris in zijn hoofd zit, versterkt zichzelf, zijn team en de organisatie.
  2. De lijn ‘in balans’: een medewerker die een goed evenwicht heeft in zijn baan en privé en die tussen beide het juiste midden weet te vinden, blijft een hele loopbaan lang productief.
  3. De lijn ‘competent’: groei en kansen voor gemotiveerde en betrokken medewerkers die hun kennis en vaardigheden voortdurend ontwikkelen.
  4. De lijn ‘goesting’: een medewerker die met goesting werkt, is bevlogen; en een bevlogen medewerker komt met goesting werken. 

  

“Door de afwisseling in mijn job en de ruimte voor flexibiliteit, waardoor ik een perfecte balans tussen werk en privé heb, heb ik nooit last van het maandaggevoel.” 

Anita Van den Wyngaert, Management Assistant, site Willebroek

Share this page