Care Connect Coach: sterk persoonlijk leiderschap

Als werknemer wil je een leidinggevende die je helpt je te ontplooien. Als leidinggevende wil je een bedrijf dat je ondersteunt om het beste uit je mensen te halen. Met haar leiderschapsprogramma ‘Leading by Triple C: Care, Connect, Coach’ investeert Indaver in een herkenbare leiderschapsstijl. Sterk persoonlijk leiderschap, van alle medewerkers, helpt Indaver haar strategische doelen te bereiken, haar organisatie efficiënt te houden en haar medewerkers jobvoldoening te geven. 

Care: medewerkers naar waarde schatten

Bij Indaver dragen we zorg voor onze medewerkers. We geven vertrouwen en herstellen het waar nodig. We schatten de eigenheid en de talenten van iedere medewerker naar waarde en zetten ze in daar waar ze in het team of de organisatie het best tot hun recht komen. We willen dat iedereen zich goed voelt, graag komt werken en op de juiste competenties wordt ingezet.

Connect: medewerkers verbinden

We werken samen en delen kennis met elkaar over de grenzen van teams, vestigingen en regio’s heen. We zorgen dat ieders bijdrage in het team en de organisatie duidelijk is en betrekken onze mensen maximaal in de besluitvorming. We zoeken een match tussen de ambities en talenten van onze mensen en de behoeften van de organisatie. We leggen verbinding door goed te luisteren, transparante feedback te geven en ook te vragen. 

Coach: medewerkers begeleiden

Door de lat hoog te leggen, dagen we iedereen uit om het beste van zichzelf te geven met aandacht voor persoonlijke kwaliteiten. We geven ruimte en bevoegdheden om zelf te handelen. We laten mensen groeien door hen zelf oplossingen te laten aanreiken (in plaats van problemen). We stimuleren medewerkers om continu hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen en te leren omgaan met noodzakelijke veranderingen. 

“Een goede leider heeft respect voor mensen en zet de ontwikkeling van zijn medewerkers centraal”

CEO Paul De Bruycker

Share this page